Un avió de la companyia egípcia EgyptAir, que cobria la ruta París-El Caire, es va estavellar la matinada passada a la mar Mediterrània amb 66 persones a bord per causes encara desconegudes, encara que les autoritats no descarten una acció terrorista i veuen més probable que el sinistre es degués a un atemptat que a una fallada tècnica.

L'Airbus A320 va desaparèixer dels radars a les 2.45 hores a Egipte (00.45 GMT), poc després d'entrar a l'espai aeri d'aquesta país, i es va precipitar a 280 quilòmetres de la costa egípcia, on van començar poc després i encara segueixen les operacions de rescat.

En aquesta zona, a unes 50 milles al sud-est de l'illa grega de Karpathos, les forces de rescat van trobar trossos de plàstic que es creu que pertanyen a l'avió sinistrat, segons han anunciat les autoritats gregues i les egípcies.

Segons un comunicat d'EgyptAir, les autoritats gregues han trobat materials flotants que és probable que pertanyin a les restes de l'avió, així com algunes armilles salvavides al mar.

Encara es desconeixen les causes del sinistre, però tant les autoritats egípcies com les franceses, que col·laboren en les investigacions, no descarten cap opció, tampoc la d'un atemptat terrorista.

El ministre d'Aviació egipci, Sharif Fathi, va dir en una roda de premsa al Caire que la possibilitat que una acció terrorista estigui darrere del sinistre és més elevada que la d'un error tècnic, però ha destacat repetidament que aquestes només són "suposicions" i que encara és aviat per arribar a conclusions.

Anteriorment, el president francès, François Hollande, tampoc va descartar cap hipòtesi, inclosa la terrorista.

Per la seva banda, el cap del Servei Federal de Seguretat (FSB, antic KGB), Aleksandr Bórtnikov, ha afirmat avui que tot apunta que el sinistre va ser un atemptat.

De moment, no hi ha indicis que apuntin a la hipòtesi terrorista ni cap grup armat ha reivindicat un possible atac, però hi ha l'antecedent de l'Airbus A321 de la companyia russa Metrojet (Kogalymavia), que va ser enderrocat per la branca egípcia del grup terrorista Estat Islàmic (EI) l'octubre passat.

L'aparell es va estavellar a la península egípcia del Sinaí amb 224 persones a bord i el grup radical va afirmar que va aconseguir col·locar una bomba de fabricació casolana a l'interior de l'avió abans que s'enlairés de l'aeroport de Sharm al-Xeikh.

Així mateix, el passat mes de març, un avió de EgyptAir va ser segrestat després d'enlairar de l'aeroport de la ciutat d'Alexandria i un home egipci amb explosius falsos adossats al cos va forçar a la tripulació a aterrar a Xipre, on residia la seva exdona.

Els últims incidents aeris en els quals Egipte o la seva aerolínia nacional han posat en dubte les mesures de seguretat als aeroports del país, així com la fiabilitat de la companyia aèria, que no és considerada poc segura i no està en la "llista negra" de la Unió Europea.

En aquest sentit, les autoritats d'aviació han assegurat que l'Airbus A320 s'havia fabricat el 2003 i des que va entrar en servei havia acumulat unes 48.000 hores de vol, i que els avions compleixen amb tots els requisits de seguretat i són sotmesos a controls periòdics .

A l'espera que es coneguin més detalls sobre les causes de l'accident, els familiars dels ocupants de l'avió -56 passatgers, set tripulants i tres agents de seguretat- esperen respostes sobre el destí dels seus éssers estimats.

La majoria dels desapareguts són egipcis, 30 en total, però també volaven a bord de l'avió sinistrat 15 francesos, i els familiars d'alguns d'ells han estat portats a Egipte en un vol d'EgyptAir des de París aquesta mateixa tarda.

A la seu dels Serveis Aeris de la companyia, a l'aeroport internacional del Caire, s'ha establert un centre d'atenció a les famílies i aquestes han estat allotjades en hotels de la capital egípcia i han rebut assistència mèdica.

Els familiars no van fer declaracions a la premsa a l'aeroport, on una dona repetia que havia perdut el seu fill, entre llàgrimes i visiblement afectada, segons ha pogut constatar Efe.

La companyia EgyptAir ha expressat el seu condol a les famílies dels passatgers i dels tripulants, als quals va assegurar que manté informats, i alhora ha demanat reiteradament precaució als mitjans de comunicació a l'hora de difondre qualsevol informació no confirmada oficialment.