Un avió de la companyia EgyptAir que volava entre París i El Caire amb 66 persones abord s'ha estavellat al mediterrani, prop de l'illa grega de Kàrphatos.

L'Airbus A320 de la companyia Egyptair, que havia desaparegut aquesta matinada, havia enviat un missatge de socors a les 04.26 hora d'Egipte (02.26 GMT), ha informat l'aerolínia.

Una font responsable d'Egyptair ha dit en un comunicat que es va informar a través dels serveis de recerca i salvament de les Forces Armades de la recepció d'un missatge d'auxili de l'aparell d'emergència de l'avió. En un comunicat, Egipte nega haver rebut cap missatge de socors per part de l'aparell sinistrat.

Amb anterioritat, l'aerolínia ha indicat que el A320 va desaparèixer del radar a les 02.45 hora local (0.45 GMT), després de penetrar en l'espai aeri egipci poc més d'un quilòmetre a una altitud d'uns 11.000 metres.

Les Forces Armades egípcies han enviat a la zona de la desaparició, situada a uns 280 quilòmetres de la costa egípcia, avions i unitats marítimes per intensificar les tasques de recerca.

En aquestes tasques a la Mediterrània també participen dos avions i una fragata de l'Exèrcit grec.

L'aerolínia egípcia ha creat una sala de crisi en les instal·lacions de l'aeroport, on s'ha traslladat el primer ministre, Sherif Ismail.

A l'avió viatjaven 56 passatgers -entre ells 30 egipcis i 15 francesos-, set tripulants i 3 efectius de seguretat.

El vol MS804 partir de l'aeroport Charles de Gaulle de París a les 23.04 hora local de dimecres i havia d'arribar a l'aeroport internacional del Caire a les 03.15 d'avui.

Egyptair ha explicat que l'aparell va ser fabricat a l'any 2003 i que el capità de l'avió tenia 6.275 hores de vol.

Altres incidents a Egipte

El passat 31 d'octubre, un Airbus A321 de la companyia russa Metrojet (Kogalymavia) es va estavellar sobre la península egípcia del Sinaí amb 224 persones a bord, després registrar-se una explosió al seu interior, que va ser reivindicada per la branca egípcia del grup terrorista Estat islàmic (EI).

Aquest sinistre va portar a diversos països a imposar restriccions de vol amb el país nord-africà per motius de seguretat, com Rússia, que va prohibir volar en el seu territori a l'aerolínia Egyptair.

A més, el març passat, un vol d'Egyptair va ser segrestat poc després de sortir d'Alexandria (Egipte) rumb al Caire, i un dels passatgers va obligar al comandant a aterrar a Larnaca amenaçant amb un cinturó d'explosius, que va resultar ser fals.