Una de les més de 200 nenes segrestades pel grup terrorista Boko Haram a l'abril de 2014 en una escola secundària de Chibok, al nord de Nigèria, ha estat trobada amb vida a la zona del bosc de Sambisa, a la frontera amb Camerun, juntament amb un nadó.

La campanya 'Bring Back Our Girls', el grup de pressió creat després del segrest, ha explicat en un comunicat que la menor va ser localitzada dimarts a la nit per un grup de vigilants civils a la zona de Kulakaisa, en els límits del bosc . Es tracta d'Amina Ali, originària de Mbalala i nombre 127 en la llarga llista d'ostatges.

El president de l'associació de pares de les nenes, Yakubu Nkeki, ha assegurat que la jove portava al costat d'ella a un nadó d'un any, segons el comunicat de la campanya. La menor ha proporcionat "informació útil" sobre el parador de les seves companyes, que seguirien sota captiveri de Boko Haram a la mateixa zona.

Amina Ali ha quedat sota custòdia de les forces nigeriana a Damboa, que intenten ara "verificar la identitat" al cent per cent. 'Bring Back Our Girls' ha apuntat que la menor ja ha identificat al sotsdirector de l'escola assaltada pels milicians jihadistes i que ja ha parlat amb la seva mare.

El governador de l'estat de Borno, Kashim Shettima, ha confirmat també la notícia i ha anunciat que està sent traslladada a Maidiguri, la capital estatal. "No tinc els detalls (...) he sabut que la nena està de camí", s'ha limitat a comentar a la premsa, segons Reuters.

El segrest

Els milicians de Boko Haram van arribar durant la nit a l'escola secundària de Chibok i es van emportar a 276 estudiants, però algunes d'elles van aconseguir escapar, per la qual cosa el grup terrorista tindria actualment en el seu poder a 219 menors.

L'abril passat, coincidint amb el segon aniversari del segrest, CNN va publicar un vídeo en què es podia veure amb vida a una quinzena de les nenes segrestades. L'enregistrament hauria estat realitzada el passat mes de desembre en el marc de les negociacions que el Govern nigerià manté amb Boko Haram i seria una prova de vida.

S'hi veu a quinze de les nenes a les que una veu darrere de la càmera, presumptament un milicià, els fa preguntes. "Quin és el teu nom? Quin era el nom de la teva escola? D'on et van portar?". Les nenes van responent una a una fins que l'última d'elles, Naomi Zakaria, fa una crida final instant a les autoritats nigerianes a que els ajudin a reunir-se amb les seves famílies.

"Estic parlant el 25 de desembre de 2015, en nom de totes les nenes de Chibok i totes estem bé", afirma la menor, subratllant la paraula "totes". Les que apareixen a la gravació porten el cap cobert i vesteixen túniques fins als peus, de manera que no es pot apreciar bé el seu estat físic.