La seu d'una penya del Reial Madrid a l'Iraq va ser l'objectiu en la nit de dijous a divendres d'un atac, reivindicat per l'Estat Islàmic, que ha deixat un balanç de 16 morts i 20 persones ferides, segons ha indicat la pròpia penya, a través de la pàgina de 'Facebook', on ha condemnat "aquest covard acte terrorista".

"Consternat per l'atemptat contra una penya del Reial Madrid a l'Iraq. El terrorisme ataca a futbol. Estem amb les víctimes i les seves famílies. El futbol està sent objectiu del terror. Hi anavem aquest mes, però es va posposar per seguretat. Tornarem per donar suport al poble iraquià ", va escriure Javier Tebas, president de la LFP, en el seu compte oficial de Twitter.

Tres homes armats van obrir foc amb metralladores en una cafeteria, seu de l'associació d'aficionats del Reial Madrid al país, a Balad, una localitat amb majoria de població xiïta, segons fonts mèdiques i policials iraquianes.

Els autors de l'atac van aconseguir fugir del lloc dels fets. Posteriorment, un d'ells va detonar la seva armilla explosiva prop d'un mercat de verdures quan diversos policies i milicians xiïtes l'havien intentat interceptar.

Els autors de l'atemptat contra la cafeteria van superar tres llocs de control policial abans d'arribar fins al seu objectiu, segons van explicar fonts policials. Les forces de seguretat es van desplegar en aquesta localitat davant el temor que es registrin nous atacs.