El partit laborista recuperarà l'alcaldia de Londres, després de la victòria del candidat Sadiq Khan, que s'ha imposat al conservador Zac Goldsmith. Khan ha aconseguit un 44% dels vots, respecte al 35% de Goldsmith, i serà l'encarregat de substituir Boris Johnson al capdavant de l'alcaldia, on el partit dels 'tories' manava des del 2008. Sadiq Khan, d'origen pakistanès i fill d'un conductor d'autobusos de la capital britànica, es convertirà en el primer alcalde musulmà d'una gran capital occidental. Els conservadors han perdut després d'una campanya polèmica en què han acusat Khan, un advocat en drets humans, de tenir vincles amb musulmans 'extremistes'.

De fet, el líder dels laboristes Jeremy Corbyn, ha criticat la 'campanya bruta' dels conservadors. 'La manera en què han intentat embrutar Sadiq Khan, els mètodes que han utilitzar i el seu llenguatge, ha tingut un gran efecte però precisament de la manera que ells no volien', ha destacat.

El primer ministre britànic, David Cameron, va assegurar en una intervenció a Westminster que Khan havia 'aparegut una vegada i una altra' en actes amb 'extremistes'. Segons Cameron, Khan havia coincidit amb Suliman Gani, un religiós del seu districte de Tooting, al sud de Londres, que segons el primer ministre 'dóna suport a Estat Islàmic'. Khan va replicar a Twitter, assegurant que ha lluitat contra l?extremisme tota la seva vida.