Quatre persones que van estar gairebé un mes a la deriva al Pacífic aconsegueixen arribar a les Illes Marshall, on esperen per ser repatriats aquest cap de setmana a Kiribati, el seu país d'origen, han informat avui mitjans locals.

El grup va partir de Tawara, la capital de Kiribati, el 23 de març en una petita embarcació de fusta impulsada per un motor però va perdre el rumb a causa d'una tempesta que els va deixar a la deriva durant 26 dies, segons Ràdio New Zealand.

Els quatre homes, Tatika Ukenio, Boiti Tetinauiko, Bonibai Akau i Moamoa Kamwea, es van alimentar amb els peixos que van poder pescar fins que van ser rescatats per un pesquer taiwanès el 18 d'abril a diversos centenars de quilòmetres del seu punt de partida.

Els nàufrags van utilitzar el poc combustible que els quedava per acostar-se al pesquer que els va rescatar i va ajudar a arribar a terra en Illes Marshall, on van arribar en bon estat de salut.

L'empresa taiwanesa propietària del pesquer ha realitzat diversos rescats a alta mar inclòs un en 2006, quan va trobar tres nàufrags mexicans que van estar desapareguts en alta mar durant nou mesos.

En 2014, el pescador salvadorenc José Alvarenga va arribar a Illes Marshall després de passar 13 mesos a la deriva en el vaixell amb el qual va salpar de Mèxic al costat d'un company que va morir durant el trajecte.