El ministre d'Afers Exteriors alemany, Frank-Walter Steinmeier, ha avançat aquest dilluns que "més de 300 víctimes" podrien haver mort en un nou naufragi davant de la costa d'Egipte. La informació no està confirmada i mitjans oficials egipcis no s'han fet ressò de la notícia.

"Haurien de ser més de 300 víctimes", ha explicat en declaracions a la premsa el cap de la diplomàcia alemanya a la seva arribada a la reunió amb els seus homòlegs de la UE preguntat per la nova tragèdia.

Per la seva banda, el ministre d'Exteriors italià, Paolo Gentiloni, ha qualificat de "tragèdia" el nou naufragi a la Mediterrània, ocorregut en aigües egípcies, i ha explicat que estan a l'espera de "més detalls, més informació" dels fets .

"El que és segur és que una altra vegada més estem davant d'una tragèdia a la Mediterrània, exactament un any després de la tragèdia, no en aigües egípcies sinó líbies, fa un any", ha assegurat l'italià.

Gentiloni ha defensat que el nou naufragi posa en relleu la necessitat d'un compromís "més fort" d'Europa, "especialment cap a Àfrica", per fer front a la immigració i ha defensat la proposta que ha presentat el Govern italià a la resta de països per promoure "una espècia d'acord per a la Immigració" que preveu "multiplicar les inversions" als països africans i implicar per reduir els fluxos i controlar a les màfies que trafiquen amb immigrants.

També el president italià, Sergio Mattarella, s'ha referit a les informacions encara sense confirmar sobre la mort de centenars de persones, probablement somalis, en aigües d'Egipte. Mattarella ha recordat aquest "tragèdia amb centenars de morts" i ha instat Europa a "multiplicar els esforços" per evitar aquestes situacions.

El president italià ha destacat que fa precisament un any uns 700 immigrants van morir en aigües del canal de Sicília després del naufragi d'una embarcació. El nombre de morts és estimat perquè es desconeix la xifra de passatgers -entre 700 i 950-. Només van sobreviure 28.