El president d'Equador, Rafael Correa, ha informat avui que puja a 233 la xifra de morts pel terratrèmol de 7,8 graus de magnitud en l'escala oberta de Richter, que va sacsejar ahir la zona nord costanera del país.

"Xifra oficial de morts puja a 233. Barri Tarqui de Manta molt afectat. Pedernales destruït", ha escrit Correa en el seu compte de Twitter.

En aquesta xarxa social ha afecit que el vicepresident del país, Jorge Glas, que ha arribat aquest matí a Manta, es dirigeix ??ja a Portoviejo, una altra de les zones més castigades pel terratrèmol.

"Jo aterrissaré directament a Manta a les 18h30 (23.30 GMT). Prioritat immediata rescat entre runes. Suport de rescatadors de l'exterior. En camí dos hospitals mòbils. Electricitat llesta només per a certs sectors", ha afegit.

Ha apuntat que cal "ser curosos per enderrocs i pals caiguts" i ha indicat que la seguretat pública està "controlada".

"Albergs preparant-se. Tot el país mobilitzat. Gràcies al món sencer per solidaritat", ha afegit el governant qui acaba de tornar d'Europa després de participar en un fòrum del Vaticà per commemorar la publicació de l'encíclica del papa Joan Pau II "Centesimus Annus".

El terratrèmol es va produir a les 18.58 hora local de dissabte (23.58 GMT), entre els balnearis costaners de Cojimíes i de Pedernales, a la província de Manabí i confrontant amb la veïna Esmeraldas, que també ha sentit l'impacte de les rèpliques.

Després del desastre, el Govern equatorià va declarar l'estat d'emergència a les províncies de Maragdes, Manabí, Guayas, Santo Domingo dels Tsáchilas, Els Rius i Santa Elena, així com l'estat d'excepció a tot el territori nacional.