El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha retret avui que altres formacions hagin volgut "domesticar" i "normalitzar" Podem després de les eleccions generals, i ha afirmat que el seu partit no es "vendrà" i passarà a l'oposició si cal.

"No vam començar a fer política fa dos anys perquè tot segueixi igual i per convertir-nos en una força política domesticada", ha avisat Iglesias.

Ho ha afirmat davant més de 600 persones en una trobada amb els cercles del seu partit a Catalunya celebrada al Casino de l'Aliança del Poblenou, a Barcelona, al costat del secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique.

Els assistents els han rebut amb una gran ovació i cridant "que no, que no volem pacte", "a por ellos" i "sí que es pot", als quals Iglesias ha respost: "no sabeu com necessitava això".

Aquesta intervenció arriba després que Podem anunciés ahir que preguntarà a les seves bases -gairebé 400.000 inscrits- si volen "un Govern basat en el pacte de Rivera amb Sánchez" o si recolzen la seva proposta de "govern de canvi progressista".

"Estem preparats per al que vingui", ha subratllat Iglesias, que ha reiterat que la seva voluntat era entrar al Govern i que ha recalcat que no es van presentar per ocupar les "còmodes bancades" de l'oposició.

El resultat de l'esmentada consulta es coneixerà el dia 18 d'abril i el polític ha lligat el seu futur i el de la seva direcció al resultat de la mateixa, on va avançar que votarà "no" a l'acord entre PSOE i Ciutadans.

Echenique, de la seva banda, ha donat unes primeres pinzellades sobre com serà el model organitzatiu de la formació en el futur, ja que ha admès que necessita "més i més bona comunicació".