Salah Abdeslam ha declarat davant els investigadors que el 13 de novembre havia de fer-se estallar amb un cinturó d'explosius, com els altres tres terroristes de l'Estadi de França, però va fer marxa enrere.

El fiscal de París, François Molins, va descriure aquest dissabte a Abdeslam com "un actor clau" en els atacs jihadistes d'aquella nit perquè "va tenir un paper central en la conformació de les ordres".

Molins, en una conferència de premsa, va explicar que el presumpte terrorista ha afirmat després de la seva captura ahir a Brussel·les que "volia fer-se explotar a l'Estadi de França, però va fer marxa enrere", però a continuació va puntualitzar que cal prendre aquest relat "amb precaució" per diversos elements que semblen desmentir-ho.

El presumpte cervell de l'aparell logístic dels atemptats del 13-N a París, Salah Abdeslam, detingut divendres a Molenbeek (Brussel·les), rebutja ser extradit a França, segons ha anunciat el seu advocat, Sven Mary. Ha estat inculpat per assassinats terroristes i participació en activitats d'un grup terrorista, ha informat la Fiscalia federal belga.

També va ser posat sota mandat d'arrest Amine Choukri, inculpat dels mateixos càrrecs. El tercer acusat amb càrrecs i privat de llibertat va ser Abid Aberkan, per participar en activitats d'un grup terrorista i encobriment de delinqüents.

Per la seva banda, Djemila M., a qui s'acusa d'encobrir delinqüents, no va ser privada de llibertat, i Sihane Aberkan va ser alliberada sense càrrecs.

L'advocat d'Abdeslam, Sven Mary, va dir aquest dissabte que el seu client compareixerà dimecres davant la càmera del consell de Brussel·les, segons ha informat l'agència belga.

Abdeslam i les altres quatre persones van ser detingudes divendres durant un operatiu policial al districte de Brussel·les de Molenbeek i van comparèixer aquest dissabte davant d'un jutge instructor.