El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha valorat positivament l´acord assolit aquest dissabte a la tarda pels 195 països participants en la cimera del canvi climàtic de París. En un comunicat, Vila ha assegurat que el document aprovat "pot ser considerat un nou règim climàtic global inclusiu, amb el grau més realista d´ambició que es podia consensuar". El conseller ha destacat que l'acord "reforça el paper dels governs locals i de territoris com Catalunya com a actors estratègics per mitigar els efectes de l´escalfament global". Vila ha recordat que "Catalunya ja ha complert el protocol de Kyoto que va entrar en vigor l´any 2005, i ara tenim la voluntat i les eines per complir amb els acords de París".

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha assegurat que "Catalunya vol liderar les polítiques climàtiques del sud d´Europa" i ha posat com a exemple la nova Llei del canvi climàtic, que una vegada sigui ratificada pel Parlament serà la primera d´aquestes característiques al sud del vell continent. "Som un dels països més actius i pioners en l´adopció d´objectius voluntaris i responsables i disposem dels mecanismes per abordar de forma integral el canvi climàtic", ha assegurat.

"Les conclusions de la cimera de París donen pas a una nova era per a un futur resilient i amb un ús baix en carboni que ha de ser implementat ràpidament i sense excuses", ha conclòs el conseller Vila.