L'oposició veneçolana ha celebrat el seu important triomf a les legislatives mentre que el chavisme ha culpat de la seva derrota la "guerra econòmica" que, assegura, promouen l'empresa privada i els adversaris al Govern.

La presidenta del Consell Nacional Electoral (CNE), Tibisay Lucena, va anunciar passada ja la mitjanit, uns resultats preliminars en què la MUD figura com l'organització política que obtenia 99 dels 167 diputats, i el governant Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV ) 46.

Aquests resultats reverteixen dramàticament l'estat actual de l'Assemblea Nacional (AN, Parlament) que gaudia de majoria parlamentària des de la seva creació l'any 2000.

Amb aquest resultat preliminar, l'oposició ja sap que té el poder de designar la junta directiva de la càmera, que prendrà possessió el 5 de gener de 2016, i de la qual mai ha format part.

També podrà aprovar una llei d'amnistia que s'extingeixi la responsabilitat penal que pesa sobre diversos opositors presos, entre ells el líder de Voluntad Popular, Leopoldo López, condemnat a gairebé 14 anys de presó per la violència d'una marxa antigovernamental.