França ha homenatjat aquest divendres les 130 víctimes dels atemptats terroristes de París, en un acte al Palau dels Invàlids, a la capital francesa. "França manté intactes, malgrat el drama, els seus principis d´esperança i tolerància", ha defensat el president francès, François Hollande, en un emotiu discurs davant d´un miler de persones, representants de la classe política i de familiars de les víctimes i ferits durant els atemptats. L´acte ha començat amb la interpretació de ´Quand on a que l´amour´, del belga Jacques Brel, i després s´han llegit els noms dels 130 morts. A més, s´ha interpretat la Marsellesa i s´ha fet un minut de silenci.

Hollande ha recordat durant el seu discurs que moltes de les víctimes dels atemptats eren joves francesos, menors fins i tot de 35 anys. "Aquestes dones i homes eren els joves de França", ha dit el president francès, que ha enviat un missatge a les noves generacions que ha admès que estan en xoc però que "viuran". "Viuran plenament en noms dels morts que avui plorem", ha assegurat el líder socialista.

Hollande ha remarcat que les víctimes "representaven els valors" de França. "El nostre deure és fer-los viure. Cal defensar la llibertat dia a dia", ha assegurat el president de la República. "França és un gran país orgullós de la seva història i la seva cultura. I no oblido les mostres de solidaritat del món sencer, com si tot el planeta estigués de dol", ha indicat Hollande, que ha recordat que entre les víctimes hi havia persones de 17 països diferents. El president francès ha remarcat que faran "tot el possible per destruir l´exèrcit fanàtic" d´Estat Islàmic.