El conservador Mauricio Macri s'ha consagrat aquest diumenge com a nou president d'Argentina en derrotar en una inèdita segona volta al oficialista Daniel Scioli i posarà fi, a partir del proper 10 de desembre, a un cicle de dotze anys i mig de kirchnerisme en el poder.

"Avui és un dia històric, és un canvi d'època que serà meravellós", ha dit Macri en celebrar el seu triomf davant milers d'adherents polítics reunits en un centre de convencions de Buenos Aires, la ciutat que governa des de fa vuit anys.

Amb el 99% de les taules comptabilitzades, Macri, líder del front electoral Canviem, obtenia el 51,42% dels vots pel 48,58% del seu rival, que ha reconegut la seva derrota i ha trucat l'electe mandatari per felicitar-lo.

Qui d'aquí a tres setmanes prendrà les regnes del país pels propers quatre anys ha afirmat que el canvi que té a les seves mans Argentina "no pot detenir-se per revenges" i ha convocar a la participació de "tots", fins i tot als que no el van votar, per " trobar el camí del desenvolupament ".

Macri, de 56 anys, enginyer de professió, que va saltar dels negocis familiars al món del futbol i d'aquí a l'arena política, va prometre "pobresa zero", enfrontar i derrotar al narcotràfic, millorar la qualitat democràtica i tenir bones relacions amb tots els països, especialment els llatinoamericans. "Sí, es pot!", ha arengat als seus seguidors, que li han respost a l'uníson.