Els homes armats que han atacat avui un hotel de Bamako, la capital de Mali, mantenen retingudes més de 170 persones, entre les quals s'inclouen membres de delegacions estrangeres que anaven a assistir a un congrés, han informat fonts de seguretat i treballadors de l'establiment. A l'assalt haurien mort dos ciutadans de Mali i un francès, segons informa la cadena France 24 citant funcionaris de l'ONU.

Les forces de seguretat mantenen acordonat l'hotel Radisson Blu on s'allotgen delegats de l'Organització Internacional de la Francofonia i participants en una reunió prevista demà a la capital maliana sobre les noves tecnologies, segons les fonts.

Segons fonts de les forces de seguretat, entre els alliberats estarien aquells capaços de recitar versos de l'Alcorà. Els assaltants han irromput a l'hotel disparant i cridant "Al·là és gran".

El grup hoteler Rezidor, que gestiona l'hotel, ha informat que els assaltants serien dos i que a l'interior de l'establiment havia 140 hostes i 30 treballadors. Altres fonts parlen d'almenys 10 assaltants.

L'Ambaixada d'Espanya a Mali ha informat que s'ha registrat una explosió i diversos trets a l'hotel, situat a l'oest de Bamako.