Tots els partits polítics, els sindicats, institucions i entitats del país han condemnat els atemptats de París que han acabat amb la vida de 128 persones, i han enviat missatges de condol i solidaritat amb les víctimes i els seus familiars. També han quedat suspesos la majoria d'actes previstos per aquest dissabte i s'han guardat minuts de silenci.

CDC ha expressat el seu dolor i consternació pels atemptats i el rebuig a qualsevol tipus de violència, a més d'expressar "tot el suport i solidaritat" vers les víctimes i familiars.

El PP ha traslladat a les autoritats i a tot el poble francès la "nostra solidaritat i suport en la lluita contra la barbàrie".

El PSC, a través del president del Grup Municipal Socialista, Jaume Collboni, ha llençat un missatge de solidaritat amb la ciutat de París i el poble francès. Collboni ha enviat cartes de condol a l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo.

Ciutadans ha expressat la màxima solidaritat amb les víctimes i amb el poble francès. El secretari general, Matías Alonso, ha manifestat el seu rebuig a la "barbàrie terrorista i el fanatisme".

El secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha expressat una "ferma repulsa" dels atemptats i ha demanat "no fer passos enrere sinó més democràcia, més llibertat, justícia social i més laïcitat i no menys".

Per la seva part Joan Josep Nuet, d'EUiA, ha condemnat "de forma radical" els atemptats i ha afegit que el problema de fons està en el "suport de França i molts països occidentals a la violència extrema a l'Orient Mitjà". "El que hem creat és un odi profund", ha subratllat.

Unió, a través del seu secretari general, Ramon Espadaler, ha fet una condemna ferma de l'atemptat i ha assegurat que "sentim com a nostres aquestes víctimes, tots som París".

Podem ha reafirmat el compromís amb la "defensa de la pau, la solidaritat i la concòrdia dels pobles" i ha afegit que "els enemics de la llibertat i la democràcia no poden assolir cap dels seus objectius".

Els sindicats convoquen aturades aquest dilluns

Els sindicats també han condemnat els atemptats de París que han acabat amb la vida de 128 persones, i han enviat missatges de condol i solidaritat amb les víctimes i els seus familiars. CCOO i la UGT, en un comunicat conjunt, han mostrat la seva "consternació pels atacs" i han convocat cinc minuts de silenci aquest dilluns, 16 de novembre, "en tots els centres de treball a les dotze del migdia".

Per la seva banda, la patronal PIMEC també ha convocat "a totes les empreses i autònoms" a guardar un minut de silenci aquest dilluns al migdia "com a mostra de solidaritat i protesta d'aquests atemptats".