El president francès, François Hollande, ha dit avui en una declaració a la nació que els atemptats d'anit a París "són un acte de guerra de l'Estat Islàmic contra França". També sosté que els atemptats d'anit a París es van organitzar "en l'exterior de França" i que van comptar amb "còmplices a l'interior" del país.

El president francès, François Hollande, va assegurar ahir que França "no tindrà pietat" amb els terroristes, que en l'ona d'atemptats d'aquesta nit a París van causar més de 100 morts.

França, segons va declarar Hollande als mitjans a la seva arribada a la sala de concerts Bataclan, escenari d'un d'aquests atacs, "no es deixarà impressionar davant el succeït" i es mantindrà unida.

El president francès, François Hollande, va denunciar "un atac terrorista sense precedents" que ha deixat "desenes de morts" a París i que encara està "en marxa", per la qual cosa ha declarat l'estat d'emergència i el tancament de fronteres.

La seva presència durant prop de mitja hora en el lloc, segons va declarar, va estar motivada per dir "a aquells que han vist aquestes atrocitats" que el combat del país contra el terrorisme "no tindrà pietat".

L'ona d'atacs registrada a la capital francesa, va assenyalar, "no té precedents", però "els terroristes capaços de tals atrocitats han de saber que es trobaran davant si amb una França determinada i unida".

El Consell de Ministres va aprovar l'estat d'urgència en tot el territori francès i el tancament de les fronteres del país davant els "atemptats terroristes sense precedents".

Condolences dels Reis

Casa Reial ha publicat un missatge de solidaritat amb França en el seu compte oficial de Twitter després dels atacs terroristes.

"El poble espanyol, consternat i horroritzat pels atemptats de #París. Espanya amb França, les seves autoritats i el poble francès", ha escrit Casa Reial.