El govern francès ha decidit mobilitzar 1.500 militars addicionals per respondre a la situació d´emergència provocada pels atemptats terroristes d´aquest divendres a la nit a París. Fonts de la policia i de l´Ajuntament de París citades per la premsa francesa situen el nombre de víctimes mortals en més d´un centenar, la gran majoria a la famosa sala de concerts Bataclan, on els terroristes havien fet ostatges. El consell de ministres, d´urgència, ha convocat l´estat d´emergència, ha decidit tancar les fronteres, i ha donat l´autorització als cossos policials per prohibir la circulació de persones pels carrers i decretar zones de protecció i seguretat, segons un comunicat de l´Elisi.

El govern francès també ha adoptat un decret que preveu el tancament provisional de "sales d´espectacles i llocs de reunió", la confiscació d´armes o fins i tot l´arrest domiciliari de persones sota sospita. A més, el president de la República, François Hollande, ha demanat "el restabliment immediat dels controls a les fronteres", i ha mobilitzat, per aquest objectiu, al personal de duanes.

Dissabte a les 9 del matí el govern francès ha convocat un consell de defensa per estudiar més mesures a prendre, que se sumarien a la mobilització d´aquests 1.500 militars suplementaris. Hollande ha cancel·lat, també, la seva participació al G-20.