El ministre d´Economia espanyol, Luis de Guindos, ha assegurat aquest dilluns que "el govern continuarà mantenint i finançant els serveis públics dels catalans" a través del FLA "com ha passat en els darrers dos anys". En declaracions a la premsa a Brussel·les, on participa a la reunió de l´Eurogrup, De Guindos ha dit que "una cosa és la declaració, i una altra totalment diferent és el benestar i els serveis públics d´una comunitat tan important a Espanya com Catalunya". El ministre d´Economia ha assegurat que el govern de Mariano Rajoy té "una sèrie d´instruments jurídics i d´altres d´econòmics" per reaccionar a la resolució però ha previst una "resposta prudent, gradual i ferma".

La independència, ha assegurat Luis de Guindos, "no és un escenari racional, raonable, ni que es produeixi". "Aquí no es trencarà absolutament res", ha advertit el ministre d´Economia, que ha remarcat que la secessió "no és un escenari realitzable" i que, com a tal "no ho tenen en compte els mercats". "Des del punt de vista dels mercats, els inversors racionals no ho consideren", ha dit.

De Guindos ha defensat que la "incertesa política" de què parla un informe de l´OCDE publicat aquest dilluns "es refereix a les eleccions del 29-D i la possibilitat de la reversió de les reformes", i en cap cas a la independència.