El governador del Banc d'Espanya, Luis Maria Linde, ha corregit aquest dimecres les seves manifestacions i ha apuntat que el 'corralito' en una Catalunya independent és "altament improbable". "És molt improbable, jo diria que gairebé impossible. És un risc altament improbable. No em preocupa gaire ni crec que li preocupi a ningú en aquest moment a Europa", ha sentenciat. Ha fet aquestes manifestacions durant la seva compareixença a la Comissió de Pressupostos del Senat. També ha negat que el Banc Central Europeu (BCE) tingui redactat un document per assegurar la permanència de Catalunya a la zona euro en cas d'independència.

Linde ha volgut matisar d'aquesta manera les seves manifestacions de dilluns quan, a preguntes dels periodistes va advertir que existia un "risc" de 'corralito' a Catalunya en el cas de declaració d'independència.

Tot i que en aquelles manifestacions també va apuntar que era un "futurible improbable", va destacar que "en situacions de molta tensió i d'incertesa [el 'corralito'] és un risc que no es pot excloure", com s'ha vist a Grècia i a països llatinoamericans. Va afegir que en una Catalunya independent els bancs catalans no tindrien accés al finançament del BCE.

Unes manifestacions que van crear un fort impacte a la campanya electoral del 27-S. Aquest dimecres Linde s'ha volgut justificar i ha assegurat que ell "ni va amenaçar ni va treure el tema" del possible 'corralito' i ha assegurat que va respondre una pregunta dels periodistes afegint que aquesta situació era "altament improbable".

Linde també ha qualificat "d'invenció" la possibilitat que el Banc Central Europeu ja tingui redactat un document per assegurar la permanència de Catalunya a la zona euro en cas d'independència. En resposta a una pregunta del senador de CDC Ferran Bel, ha recordat que ell és governador del Banc d'Espanya i membre del BCE i que això "no és cert".

En aquest marc ha reiterat que una Catalunya independent deixaria de ser membre de la Unió Monetària euroèa i les seves institucions bancàries tampoc en formarien part. Per tant, ha afegit, no tindrien accés al Banc Central Europeu. Els acords que el Banc Central Europeu té signats i en vigor amb països com Andorra, Mònaco o Kosovo, ha dit, "no són aplicables".