Tres periodistes espanyols han desaparegut a la ciutat siriana d'Alep mentre feien tasques d'investigació com a freelance i es tem que hagin estat objecte d'un segrest, segons ha apuntat la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE). Es tracta d'Antonio Pampliega, José Manuel López i Ángel Sastre, que no han contactat amb els seus familiars ni han enviat missatges des del passat 11 de juliol. Si es confirma, no serà el primer segrest de periodistes espanyols a Síria. El passat 30 de març van retornar a l'Estat, després de 194 dies de captiveri, els corresponsals Javier Espinosa i Ricardo García Vilanova.

El Ministeri d'Exteriors no confirma el segrest tot i que segons apunten diversos mitjans assegura que "està al corrent de la situació". La notícia l'ha donat a conèixer el diari ABC al seu web, fet que li ha valgut crítiques a twitter per part de companys dels tres periodistes, que acusen el rotatiu d'haver-se saltat la petició de discreció de la família per donar l'exclusiva.

Els tres haurien entrat a Síria des de Turquia i es dirigien a la ciutat d'Alep. Suposadament ho feien amb l'autorització de la brigada Ahrar-al-Sham, adscrita al Front Islàmic sirià. Pampliega havia treballat a Síria en diverses ocasions col·laborant amb mitjans com El País, El Mundo, La Razón, el Confidencial i Cuatro. També el fotògraf José Manuel López, segons informa El Confidencial.

En declaracions a TVE la presidenta de la FAPE, Elsa González, ha assegurat que de moment només es té la certesa que estan desapareguts i que no es pot confirmar encara que es tracti d'un segrest. De moment no consta cap petició de rescat.