La "falta de confiança" amb Syriza compliquen l'Eurogrup

Dijsselbloem veu "difícil" la reunió d'aquest dissabte, tot i el vistiplau de la troica a una oferta de Tsipras

11.07.2015 | 17:05

La "falta de confiança" amb el govern de Syriza i les "moltes crítiques" a la seva proposta compliquen la reunió de l'Eurogrup d'aquest dissabte a Brussel·les. "Serà una reunió difícil", ha advertit el seu president, l'holandès Jeroen Dijsselbloem, preguntant-se si "es pot confiar que el govern grec complirà tot el que promet en les properes setmanes, mesos i anys". "Hi ha encara moltes crítiques, en substància, a les seves propostes fiscals i de reformes, però evidentment el principal problema és de credibilitat", ha avisat Dijsselbloem, a la seva arribada. La troica, però, ha donat el seu vistiplau inicial l'oferta d'Alexis Tsipras, que "amb algunes condicions" és una bona "base per negociar".

El viceprimer ministre eslovac, Peter Kazimír, ha tornat a ser dels més durs, qualificant la proposta de Tsipras de "viatge enrere en el temps: hagués estat apropiada per completar el segon rescat, però em temo que no serà suficient per al tercer rescat". Kazimír s'ha queixat que "la falta de confiança" amb Tsipras i "la sostenibilitat del deute grec" és "un problema enorme".

"Les negociacions seran extraordinàriament difícils", ha avisat també el ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, mentre que el seu homòleg italià, Pietro Carlo Padoan, ha afegit que la reunió "es preveu llarga". Schäuble ha admès que les concessions que ofereix Tsipras a canvi del tercer rescat "no són suficients" i "no permeten un resultat fàcil" de la reunió d'aquest dissabte. "El problema és que una situació que, contra tot pronòstic, fins a finals de l'any passat era esperançadora, s'ha destruit de forma impressionant en els darrers mesos", ha lamentat el ministre de Merkel, que no vol "tornar a fiar-se de promeses" i "càlculs que ja ningú no es creu".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema