La presidenta de Corea del Sud, Park Geun-hye, ha dit prou i ha anunciat accions militars contra Corea del Nord si segueix amb la seves provocacions, en forma d'anuncis d'estat de guerra i ampliació de l'arsenal nuclear. Les tensions a la península es mantenen fins el punt que els Estats Units ha enviat aquest diumenge als seus aliats del sud avions de combat F-22 perquè se sumin als exercicis militars, en una clara demostració de suport al govern de Seül, informa Reuters. Per la seva banda, el dirigent comunista, Kim Jong-un, no ha abaixat el to bel·ligerant i assegura que Pyongyang no retira les seves amenaces de guerra.

Park Geun-hye ha declarat aquest dilluns que hauria d'ahver una "resposta militar forta i ràpida" davant qualsevol provocació de Corea del Nord sense tenir en compte les "conseqüències polítiques" que podria tenir aquesta reacció. La tensió política i militar entre les dues corees, així com l'aïllament total del règim comunista del nord, es manté tot i que no hi ha una guerra oberta a la península com la que va haver entre els anys 1950 i 1953. Tot i la insistència del jove president Kim Jong-un per demostrar que Corea del Nord està preparat per a la guerra, alguns apunten que es tractaria només d'una demostració de força política i armamentística davant els seus compatriotes.

Sigui com sigui, el Papa Francesc va demanar aquest diumenge en la seva primera missa 'Urbi et Orbi' a la plaça de Sant Pere del Vaticà, la pau a la península coreana així com la fi del conflicte a Síria.