El papa Francesc ha utilitzat el seu primer missatge de Pasqua per demanar la pau al món i fer una crida a una solució diplomàtica de la crisi a la península de Corea i a Síria. En el seu primer missatge 'Urbi et Orbi', a la ciutat i al món, Francesc també ha demanat la pau entre israelians i palestins, la fi de la Guerra Civil a Síria i solucions polítiques a conflictes en diferents països africans. Segons informa Reuters, l'excardenal argentí Jorge Bergoglio, també ha condemnat l'explotació injusta dels recursos naturals i ha instat a tot el món a ser "guardians de la creació".

El Pontífex ha enviat el seu missatge des del balcó central de la Basílica de Sant Pere, el mateix lloc on va aparèixer per primer cop davant del món com a Papa després de la seva elecció el passat 13 de març, i davant d'almenys 250.000 persones, segons estimacions del vaticà.

"La pau a Àsia, sobretot a la península de Corea, els desacords poden superar-se i créixer un esperit renovat de reconciliació", ha dit parlant en italià. Aquestes paraules arriben després que ahir Corea del Nord declarés l'estat de guerra amb Corea del Sud. Les tensions a la zona han crescut des que Kim Jong-un va ordenar per tercer cop uns exercicis nuclears al febrer, incomplint l'ONU i fent cas omís al seu aliat xinès.

Francesc, que de moment ha portat al papat un estim més senzill, auster i personal, ha dit que el seu missatge més important de Pasqua és que la fe pot ajudar a la gent a transformar les seves vides permetent que "floreixin aquestes espais desèrtic en tots els cors". "Quants deserts necessiten creuar els éssers humans, per sobre de tot, el desert interior", ha dit.