El Banc Central de Xipre ha imposat un límit de 100 euros al dia de retirada de diners en efectiu als caixer automàtics de les dues entitats més grans del país. Amb aquesta mesura es pretén impedir la fuga de dipòsits i, segons ha informat l'agència Reuters, estarà vigent fins que les entitats bancàries tornin a obrir. S'espera que això passi aquest dimarts, o quan es confirmi la continuïtat del finançament d'emergència provinent del Banc Central Europeu (BCE). Un portaveu de l'executiu xipriota, que ha declinat que es publiqui el seu nom, ha dit que el límit dels 100 euros s'aplicarà als dos majors bancs. Fins ara el màxim d'efectiu diari que es podia retirar era de 260 euros.

El límit dels 100 euros, que endureix el 'corralito' que té com a objectiu evitar una fuga de dipòsits' es començarà a aplicar a la una de la nit, la mitjanit si parlem en hora catalana.

S'endarrereix la reunió de l'Eurogrup

Aquesta notícia arriba la mateixa tarda en què se celebrarà una reunió extraordinària de l'Eurogrup per evitar el col·lapse xipriota. Inicialment estava prevista per a les sis de la tarda si bé, segons les últimes informacions, la trobada començarà a les vuit del vespre.