El Papa Francesc oficiarà aquest dimarts la missa inaugural del pontificat en un acte al Vaticà, que es preveu que aplegui milers de persones a la plaça de Sant Pere. Abans de la missa, el pontífex recorrerà durant més d'una hora la plaça i els carrers annexos per saludar tots els fidels congregats. La missa es farà en llatí i grec, i l'homilia en italià. El recorregut començarà a les 8.45 del matí i s'allargarà fins a les 9.15, quan el Papa Francesc entrarà a la basílica de Sant Pere i anirà a resar a la tomba de Sant Pere. En aquest acte, se li col·locarà el pal·li (estola papal) i l'anell del pescador, símbols del pontificat. Joana Ortega i Xavier Trias hi assistiran.

Com ha fet des del primer dia del seu nomenament, el Papa Francesc també donarà mostres del seu caràcter auster en aquest acte inaugural del seu mandat. L'anell que ha triat és de plata daurada, segons ha informat el portaveu del Vaticà, Federico Lombardi. Sobre l'anell hi ha representat Sant Pere amb les claus.

La vicepresidenta del govern espanyol, Joana Ortega, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, els prínceps d'Astúries, Felipe i Leticia; el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i els ministres espanyols José Manuel García Margallo, Jorge Fernández Díaz i Alberto Ruiz Gallardó, són alguns dels representants de l'Estat.