El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha destacat que amb l'elecció del Papa Francesc "la música ha canviat" i que estarà "més a tot amb les exigències del nostre món". En declaracions a Catalunya Ràdio, el cardenal arquebisbe s'ha mostrat convençut que "la lletra estarà totalment d'acord amb la música" i ha definit Jorge Mario Bergoglio com un home de "pau, profunditat, serenor, molt proper i molt senzill". "L'Esperit Sant que porta l'Església, amb la col·laboració i pregària de tots, hem trobat el Papa millor per a aquest moment", s'ha felicitat Lluís Martínez Sistach, que ha avançat que convidarà el nou pontífex, després d'haver-ho fet com a cardenal, a visitar Barcelona.

El cardenal arquebisbe ha avançat que convidarà Francesc a visitar Barcelona i la Sagrada Família com a pontífex. "Com a cardenal, el vag convidar a veure la Sagrada Família. Si ell pot vindrà", ha assegurat el cardenal, que ha revelat alguns detalls posteriors a l'elecció de Bergoglio com a nou Papa, com per exemple, que ahir al vespre va decidir passar la nit a la mateixa habitació de la residència de Santa Marta que ho havia fet com a cardenal i no a la reservada per al futur pontífex o que va compartir el sopar i va voler fer el trajecte amb tots ells amb el minibus, en lloc de fer-ho en el cotxe oficial.

Martínez Sistach ha negat que l'ombra del papa emèrit Benet XVI estigués present en el conclave i ha recordat que ja està retirat. "A més no ho faria mai", ha afegit. Martínez Sistach ha explicat que quan els cardenals van veure que s'havia superat la barrera dels 77 vots, li van dedicar un gran aplaudiment i el cardenal Bergoglio "va acceptar lliurement".

Sistach ha fet un balanç satisfactori del conclave i ha dit que "ha anat bé". "Saps quan entres, però no quan surts", ha recordat el cardenal, que ha indicat que "no teníem interès que anés més ràpid". També ha explicat que va ser una "sorpresa" que escollís el nom de Francesc, en honor a Sant Francesc d'Assís, i ha definit la seva elecció com un fet "històric" per ser el primer pontífex que adopta aquest nom i que és de l'Amèrica Llatina.