Caracas

Veneçuela escalfa motors per les eleccions amb Maduro de president

Maduro va jurar ahir el càrrec amb un discurs enèrgic i molt emotiu en record a Hugo Chávez i va rebre la banda presidencial

09.03.2013 | 21:36
Nicolás Maduro després de jurar el càrrec com a president interí
Nicolás Maduro després de jurar el càrrec com a president interí

Veneçuela es prepara per convocar eleccions -que segons la constitució veneçola s'han de celebrar 30 dies després de la mort del president- amb Nicolás Maduro com a president. En una sessió especial del Parlament, Maduro va jurar el càrrec amb un discurs enèrgic i molt emotiu en record a Hugo Chávez i va rebre la banda presidencial. El nou president de la República Bolivariana de Veneçuela va anunciar que la vicepresidència l'ocuparà Jorge Arreaza i que es convocaran immediatament eleccions presidencials. Aquest dissabte el país ha quedat immers en la cursa per succeir Chávez l'endemà de l'acomiadament massiu que va rebre divendres en el funeral d'estat.

Veneçuela ja està definitivament immersa en la cursa per succeir el president Hugo Chávezhores després d'haver-lo acomiadat en un massiu i emotiu funeral. Després de col·locar-se la banda amb els colors de Veneçuela tot jurant lleialtat eterna al difunt comandant socialista, el president interí Nicolás Maduro va demanar divendres a l'autoritat electoral que convoqui immediatament eleccions per escollir l'home que governarà els pròxims sis anys.

14 d'abril, possible data de les eleccions

El Consell Nacional Electoral es reunirà per definir la data dels comicis. Fonts pròximes a l'autoritat recollides per l'agència Reuters asseguren que les eleccions es podrien celebrar el 14 d'abril. La Constitució estableix que els comicis han de ser convocats en un termini de 30 dies després de l'absència absoluta del president.

Maduro, exxofer d'autobús i hereu polític designat per Chávez abans de morir, serà el candidat que buscarà continuar amb la revolució socialista que porta 14 anys al poder, i intentarà inaugurar l'era post Chávez a cavall de la massiva demostració de suport que ha generat la mort del mandatari. Les enquestes li pronostiquen una còmoda victòria sustentada en les polítiques populars que han beneficiat milions de persones i han estat la base de la popularitat del líder desaparegut.

Enllaços recomanats: Premis cinema