El restaurant danès Noma, considerat el millor del món des de fa tres anys, s'ha disculpat per la setantena de clients que van ser intoxicats a mitjans de febrer després de visitar l'establiment de Copenhagen. Els afectats van patir marejos, nàusees i diarrea. Segons les autoritats sanitàries daneses, els clients van estar malalts durant un període de cinc dies. A més, han assegurat que el brot podria haver estat causat per un treballador de la cuina que estava malalt. Els inspectors de salut han criticat el restaurant, que té dues estrelles Michelin, per no haver alertat les autoritats i per no haver pres les mesures adequades quan l'empleat es va posar malalt.

El Noma, de la seva banda, ha reconegut en un comunicat que els procediments interns no han estat prou bons i ha assegurat que no sabien quin era l'estat de salut del treballador que hauria originat el brot que va acabar amb la intoxicació de prop de 70 persones que van anar a menjar al restaurant.

"Nosaltres volem fer feliç a la gent i tenir cura dels nostres clients, i això és la pitjor cosa que ens podia passar", ha lamentat en declaracions a l'agència Reuters el director executiu del Noma, Peter Kreiner. Segons Kreiner, des de l'incident, el personal del Noma ha treballar "a prop de les autoritats sanitàries per arribar al fons de la qüestió i trobar l'origen de la infecció". Kreiner ha explicat que ha parlat amb tots els clients afectats i els ha ofert compensacions pel mal provocat.

El Noma no ha establert precedent. L'any 2009, l'angles The Fat Duck, un restaurant amb tres estrelles Michelin, es va veure forçat a tancar durant tres setmanes després que centenars de persones s'intoxiquessin.