Centenars de milers de portuguesos han omplert aquest dissabte a la tarda el centre de Lisboa i altres quaranta ciutats més de Portugal per protestar contra la política d'austeritat del govern conservador i la 'troika'. Els manifestants han cantat l'himne de la Revolució dels Clavells per demanar la dimissió en bloc del govern conservador de Pedro Passos Cohelo i també el final de les intervencions de la 'troika', formada per la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional.

El centre de la capital lusa s'ha omplert a vessar quan han començat les manifestacions, a les quatre d'aquesta tarda. Els manifestants han mostrat pancartes contràries al govern i la troica i han cridat consignes per demanar solucions a l'elevada taxa d'atur, un 17,6%, i la greu crisi econòmica i social que pateix el país.

A les manifestacions d'arreu del país lusità s'hi han aplegat estudiats, jubilats i famílies que han exigit la dimissió de l'executiu i també el final de les intervencions de la 'troika', formada per la Comissió Europea, del Banc Central Europeu i del Fons Monetari Internacional.

Les manifestacions de tot el país han estat ser convocades pel moviment cívic 'Que se lixe a troika' (Que es foti la troica), que ja va organitzar al setembre passat una de les protestes més multitudinàries dels últims anys a Portugal. A la marxa s'hi han sumat professionals docents i del sector sanitari i els sindicats majoritaris i partits de l'esquerra que s'han trobat a la plaça Marquès de Pombal per continuar cap a l'avinguda Liberdade.

El secretari general de la Confederació General de Treballadors de Portugal (CGTP), Arménio Carlos, ha dit que "el govern sap que penja d'un fil". "No té legitimitat política, moral ni ètica per seguir en el poder", ha afegit. També, el secretari general del PS, António José Seguro, ha advertit al govern que ha de tenir "intel·ligència per reconèixer que les seves mesures econòmiques i financeres han fracassat".