Una presentadora de la televisió nord-coreana ha anunciat aquesta matinada de dilluns entre llàgrimes la mort de Kim Jong Il, líder dictatorial de Corea del Nord, un dels estats més opacs del món. Segons aquesta presentadora, el president de la dictadura comunista va morir el dissabte, als 69 anys, a causa d'un col·lapse físic i mental, explicació que diversos analistes han traduït en un atac de cor. Jong Il ja havia patit un mal d'aquest tipus el 2008, però semblava haver-se'n recuperat. El successor del president serà el seu fill, Kim Jong Un, que ja es preparava per agafar les regnes del país des de feia mesos.

Poc se sap a l'entorn del nou líder nord-coreà, si finalment Kim Jong Un acaba ostentant aquest càrrec. Es creu que rondaria la trentena, i l'agència de notícies estatal KCNA l'ha qualificat de "gran successor" en el que sembla ser la primera menció d'aquest tipus per al fill de Jong Il.

Jong Un és és "gran successor" per a la causa revolucionària de Juche i un líder immillorable per al nostre partit, el nostre exèrcit i el nostre poble", explica la KCNA.

Juche és el nom que rep la ideologia política autàrquica i d'autoconfiança del règim nord-coreà.