La Junta Militar d'Egipte ha presentat aquest dijous les seves disculpes al poble egipci i a les víctimes dels violents enfrontaments entre les forces de seguretat i els manifestants que ocupen la plaça Tahrir del Caire.

"El conseller Superior de les Forces Armades presenta el seu pesar i les seves disculpes pels màrtirs, fills fidels d'Egipte, en els últims esdeveniments a Tahrir", apunta la Junta en un comunicat difós a la seva pàgina a Facebook.

Almenys 33 persones han mort a Egipte des que van esclatar els xocs entre la policia i els manifestants dissabte passat.

La Junta Militar, que representa la màxima autoritat al país des de la renúncia del president Hosni Mubàrak el passat 11 de febrer, es compromet a obrir una investigació "ràpida i crucial" per a processar a tots els que van causar els successos.

En la nota s'afegeix que les Forces Armades egípcies obriran una hospital militar de campanya a Tahrir per oferir atenció mèdica als manifestants en aquesta plaça i ajudaran als ferits i familiars dels morts.

També la Junta assegura que farà tot el possible per impedir que es repeteixin els fets.

Mentre, una tranquil·litat relativa reina als voltants del Ministeri de l'Interior després de l'arribada de reforços de l'Exèrcit a l'alba i el desplegament de brigades de voluntaris que s'interposen entre els manifestants i les forces de seguretat.

Tot i que aquest dimecres a la tarda l'exèrcit va començar a desplegar-se al carrer Mohammad Mahmud, focus dels enfrontaments dels últims dies, dimecres a la nit hi va haver xocs esporàdics als voltants del Ministeri i la policia va llançar gasos lacrimògens, encara que no amb la mateixa intensitat que a jornades anteriors.

Segons ha constatat Efe, els militars han col·locat filats al voltant de l'edifici del Ministeri i encara hi ha nombrosos agents policials a les rodalies.

Almenys 33 persones han mort a Egipte des que van esclatar els xocs entre la policia i els manifestants dissabte passat després del desallotjament per la força de familiars de víctimes de la revolució acampades a Tahrir, el que va derivar en massives protestes que demanen a la Junta Militar que abandoni el poder.