Almenys 81 persones han resultat ferides en els disturbis entre manifestants i forces de seguretat registrats aquest dissabte a l'emblemàtica plaça Tahrir d'El Caire.

Així ho han informat fonts sanitàries de diversos hospitals esmentades pel diari egipci 'Al-Ahram' en la seva pàgina web.

Els manifestants estan intentant prendre un altre cop la plaça després d'una ofensiva de policies antiavalots que han desallotjat el lloc dels revolucionaris que s'hi havien instal·lat divendres per exigir una transició immediata a un govern civil després d'una concentració massiva.

Centenars d'efectius de les forces de seguretat han defensat el centre de la plaça amb bales de goma i gasos lacrimògens disparats des de vehicles blindats. Davant, els manifestants, als quals s'haurien sumat integrants d'Ultres Ahlawy, seguidors radicals de l'equip de futbol Al Ahly.

Els autèntics revolucionaris van marxar ahir de la plaça. Els que ara són allà són instigadors enviats per crear problemes (...). És caos, no activisme", ha argumentat el viceministre de l'Interior, el general Sami Sidhom, en declaracions a Al-Jazira.