El president francès, Nicolas Sarkozy, ha enviat una carta de felicitació al nou primer ministre italià, Mario Monti, ha qui ha desitjat "èxit" en la seva tasca, alhora que s'ha mostrat convençut que Itàlia, gràcies a les mesures que ha d'adoptar, recuperarà "el camí de l'estabilitat i el creixement".

Sarkozy, que ha manifestat la "voluntat de França de cooperar estretament" amb el nou executiu italià, ha incidit que "les pròximes setmanes seran decisives" però "junts ho aconseguirem".

"Estic convençut que l'aplicació per a Itàlia de noves mesures que complementen els plans ja adoptats (per l'anterior govern de Silvio Berlusconi) li permetrà, en la confiança, trobar el camí de l'estabilitat i el creixement", ha asseverat el president gal.

Així mateix, Sarkozy ha assegurat a Monti que els francesos coneixen el "compromís europeu" del nou primer ministre italià i "tenen en alta estima la feina que va realitzar com a comissari a Brussel•les per dinamitzar el mercat interior i el creixement europeu". Monti va ser entre 1994 i 2004 va ser membre de la Comissió Europea, primer encarregat de Mercat Interior i després de Competència.