El nou primer ministre grec, Lucas Papademos, s'ha mostrat convençut que la crisi a Grècia es resoldrà "més ràpid i amb un menor cost si hi ha unitat, comprensió i prudència". "El camí no serà fàcil", ha alertat el substitut de Iogros Papandreu, que té el repte de liderar un nou govern d'unitat nacional i aprovar les mesures acordades a Brussel·les durant el mes d'octubre. Papademos ha explicat que la data del 19 de febrer per fer eleccions anticipades és només orientativa. En la seva primera intervenció com a primer ministre, Papademos ha defensat la continuació de Grècia a l'euro. "La participació del país a l'Eurozona és una garantia per l'estabilitat monetària", ha dit.

"L'economia grega fa front a uns grans problemes tot i els esforços que ja s'han fet", ha dit Papademos. "Les eleccions que farem seran decisives pel poble grec", ha afegit el nou primer ministre, que ha de garantir que Grècia aprovi les mesures exigides per Brussel·les per rebre els diners del nou rescat i perquè se li condoni el 50% del deute.

Lucas Papademos, economista i exvicepresident del Banc Central Europeu, ha estat nomenat com a nou primer ministre de Grècia aquest dijous. Després de dies de negociacions, Papademos serà finalment l'encarregat de liderar el nou govern d'unitat nacional que ha de gestionar Grècia fins la celebració d'eleccions anticipades el mes de febrer.

La notícia sobre el nomenament de Papademos arriba després que l'exvicepresident del BCE tornés aquest dijous al palau presidencial grec per reunir-se amb els principals líders polítics del país. A la trobada hi ha participat el president Carolos Papulias, el primer ministre sortint Iogros Papandreu, el líder de l'oposició, Antonis Samaras, i el líder d'extrema dreta George Karatzaferis. Dimecres, la classe política grega va ser incapaç d'arribar a un acord per triar un altre nom que no fos el de Papademos pel càrrec de primer ministre, i això ha revifat les possibilitats de l'exvicepresident del BCE.

El nomenament de Papademos ha estat confirmat per la presidència grega, que ha reiterat que el nou govern aprovarà els plans acordats a la Unió Europea el passat 26 d'octubre. En un comunicat Papulias ha indicat que "arran de les recomanacions dels líders polítics que han participat a la reunió, s'ha demanat a Lucas Papademos que formi un nou govern". Es preveu que el nou gabinet estigui designat aquest mateix divendres al migdia.