El fins ara primer ministre grec, Iorgos Papandreu, ha assegurat que Grècia farà el possible per mantenir-se a l'euro i ha garantit que s'aplicaran els acords de rescat de fins d'octubre. Ho ha dit a través d'un missatge televisat en el qual ha fet pública la seva dimissió. Papandreu, però, no ha aclarit qui serà el nou primer ministre, tot i que ja li ha ofert per endavant la seva col·laboració i li ha desitjat "èxit".

"M'agradaria desitjar tots els èxits al nou primer ministre i al nou govern. Estarem amb ells i li donaré suport amb totes les meves forces", ha dit el fins ara primer ministre gec. Fonts dels dos principals partits han indicat a Reuters que ja han acordat que el portaveu de la Cambra de Representants, Filippos Petsalnikos, sigui que lideri el nou govern, si no hi ha canvis d'última hora. Si avui es parla de Petsanilkos, aquest dimarts la televisió grega Skai TV assegurava que Lucas Papademos lideraria el nou govern.

En qualsevol cas, la decisió sobre qui serà el primer ministre del nou govern grec d'unitat ha estat posposada fins aquest dijous per les divergències entre socialistes i conservadors per consensuar la formació d'aquest Executiu.vern.

El nou executiu haurà d'aplicar tots els acords del 26 d'octubre a Brussel·les i, especialment, les dures mesures d'austeritat que hi van vinculades. De fet, d'aquella reunió en va sortir la condonació del 50% del deute grec, una situació que la UE vol que Grècia compensi amb una encara major política de retallades i privatitzacions. Papademos, economista de referència, fins i tot podria assumir ell mateix la cartera d'Economia, en substitució d'Evangelos Venizelos.