El 75 % dels italians rebutja l'acció de l'Executiu liderat pel primer ministre, Silvio Berlusconi, d'acord amb un sondeig publicat aquest dilluns, mentre que el seu soci de coalició, la Lliga Nord, hauria exigit al 'Cavaliere' la seva dimissió, segons informa la premsa italiana.

Segons el sondeig realitzat per l'Institut de Recerca Demópolis per a la revista 'Famiglia Cristiana', el 75 % dels italians considera que l'acció de l'executiu italità davant la crisi econòmica és errònia, enfront del 18% que l'aprova.

A més, el 49% dels italians assegura que els seus estalvis estan "en perill" i el 76% afirma que les principals causes de la crisi del deute que travessa el país són l'evasió i el frau fiscal.

Davant les pressions que pesen sobre Berlusconi a Europa a causa de la crisi del deute i en el seu propi partit Poble de la Llibertat (PDL), el principal aliat de l'executiu, la Lliga Nord, hauria demanat al 'Cavaliere' que dimitís i volen com successor a un exponent del PDL, segons informa el diari 'La Repubblica'.

Durant tot aquest dilluns, la premsa italiana ha especulat sobre la possibilitat que el mandatari presentés la seva dimissió en les pròximes hores, després que dos diaris afins al 'Cavaliere' asseguressin que la dimissió del primer ministre era "qüestió d'hores", uns rumors que finalment el mandatari ha desmentit i ha afirmat que són "infundats".