Síria ha acceptat avui el pla presentat per la Lliga Àrab per acabar amb la crisi al país, que inclou el cessament de totes les accions violentes, el replegament dels soldats dels carrers i l'alliberament de les persones detingudes durant les protestes que se succeeixen des de fa més de set mesos.

Així ho ha comunicat la pròpia organització panàrab al final d'una reunió extraordinària celebrada aquest dimecres a la seu del Caire.

Segons un document llegit pel ministre d'Exteriors qatarià, Hamad bin Yasemen al Zani, les autoritats sirianes han donat la seva aprovació al pla consensuat per la Lliga Àrab diumenge passat a Doha, que també preveu obrir el país a observadors i periodistes i frenar "fenòmens armats de tot tipus" a les ciutats.

A més, el grup de contacte per Síria de la Lliga, presidida pel propi Al Zani, iniciarà contactes i consultes amb el govern sirià i amb diferents sectors de l'oposició per preparar la celebració, en les pròximes dues setmanes, d'una conferència de diàleg nacional.

A la roda de premsa posterior a la reunió, el cap de la diplomàcia qatarià ha subratllat que a partir d'"ara l'important és que la part siriana compleixi l'acord perquè això ajudarà a resoldre la crisi".

"Desitgem que el compliment sigui seriós i immediat, ja sigui pel que fa a la fi dels assassinats, a l'alliberament de presos, i per fi de tot fenomen armat", ha subratllat, abans d'advertir que si Damasc no posa en marxa el pla, el grup de contacte es tornaria a reunir per prendre altres mesures.