L'assalt a l'ambaixada d'Israel al Caire ha causat tres morts i més de mil persones ferides, segons fonts oficials egípcies. Una de les víctimes ha mort d'un atac de cor. Els manifestants van irrompre l'edifici de l'ambaixada i van llençar milers de documents dels serveis diplomàtics per les finestres. A l'exterior van cremar banderes d'Israel i van incendiar alguns vehicles. La policia va llançar trets a l'aire i gasos lacrimògens per dispersar els manifestants. Egipte ha declarat l'estat d'alerta després dels incidents i el primer ministre, Essam Sharaf, ha convocat una reunió del gabinet de crisi per aquest dissabte.

El sentiment antiisraelià ha anat en augment a Egipte després de la mort el 18 d'agost passat de cinc policies egipcis a la frontera israeliana. Centenars de manifestants es van concentrar aquest divendres a davant de l'ambaixada d'Israel fins aquest dissabte al matí en protesta per la mort d'aquest cinc policies.

Els manifestants van aconseguir accedir a l'edifici de l'ambaixada i van llençar milers de documents dels serveis diplomàtics per les finestres. També han cremat pneumàtics i vehicles al carrer i han cridat consignes contra els governants militars d'Egipte. La policia va llançar trets a l'aire i gasos lacrimògens per dispersar la multitud.

Sis membres del personal de l'ambaixada van quedar atrapats a l'interior de l'edifici durant els disturbis i va haver de ser rescatat per un comandament egipci. L'ambaixador israelià a Egipte ha abandonat el país, segons l'agència de notícies oficial d'Egipte.

Els incidents han causat un balanç de tres morts, un d'ells per un atac de cor, i més de mil ferits, segons fonts oficials egípcies. El país ha declarat l'estat d'alerta i el primer ministre, Essam Sharaf, ha convocat una reunió del gabinet de crisi per aquest dissabte.

Per la seva banda, el primer ministre israelí, Benjamin Netanyahu, ha qualificat l'incident de "seriós".