Al voltant de 50.000 persones, segons estimacions policials, han participat aquest dissabte a Budapest en la manifestació convocada per la Confederació Europea de Sindicats (CES) per protestar contra les polítiques de retallades i exigir una Europa més social.

La manifestació amb el lema "No a les polítiques d'austeritat, per l'Europa social, per un salari i ocupació justos", ha coincidit amb una reunió dels ministres d'Economia i Finances dels Vint en Gödöllö, al nord-est de Budapest.

A la manifestació han pres part representants de 45 confederacions sindicals de 22 països europeus, i al final de la marxa els líders sindicals han dirigit unes paraules als presents a la cèntrica plaça de Budapest d´"Oktogon".

"Aquí està l'Europa dels treballadors, que no es resignen" ha assegurat al seu torn de paraula el secretari general del sindicat espanyol Comissions Obreres (CCOO), Ignacio Fernández Toxo.

El líder de CCOO ha afirmat que les conseqüències de la política de retallades dels ministres europeus reunits a Gödöllö són salaris més baixos i més atur.

Per la seva banda, Cándido Méndez, secretari general de l'espanyola Unió General de Treballadors (UGT), ha expressat la seva solidaritat amb "els treballadors de Portugal, que estan patint per les polítiques injustes".

"Volem més justícia a Europa", ha exclamat Méndez, i ha afegit que les desenes de milers de manifestants arribats de diferents països d'Europa, "compartim els mateixos valors".

El missatge de la resta dels representants sindicals dels altres països, llançat davant d'un mar de banderes de les seves organitzacions obreres, subratllava la necessitat d'una Europa més social.

Al seu torn, el secretari general de la CES, John Monks, ha assegurat que "els obrers no pagaran els costos de la crisi" i ha demanat als ministres reunits en Gödöllö que creïn treball i creixement i mantinguin el sistema social europeu.