El bàndol del president ivorià sortint, Laurent Gbagbo, ha negat aquest diumenge haver atacat l'Hotel Golf, seu del govern del mandatari electe, Alassane Ouattara, i ha qualificat aquestes informacions de "muntatge".

En declaracions a l'emissora de la Missió de les Nacions Unides a Costa d'Ivori (ONUCI), el portaveu de Gbagbo, Ahoua Don Mello, ha dit que el suposat atac amb armament pesat dut a terme pels militars fidels al mandatari sortint és un " cop inventat ".

Don Mello ha afirmat que el suposat atac és un "pretext" perquè l'ONUCI i l'operació francesa Licorne poguessin justificar un nou atac contra la residència de Gbagbo.

Dissabte a la nit, el bàndol d'Ouattara informar que l'Hotel Golf d'Abidjan va ser atacat "per tot arreu" per les forces lleials a Gbagbo. "Al voltant de les 16.00 hores GMT, l'Hotel Golf, on s'allotja el cap d'Estat, Alassane Ouattara, el seu Govern i diversos civils, va ser atacat per tots costats per mercenaris, milicians i soldats a sou de Laurent Gbagbo", va afegir en un comunicat televisat el primer ministre i ministre de Defensa de Ouattara, Guillaume Soro.

Poques hores abans, veïns del barri de Riviera Golf han confirmat a Efe que se sentien trets d'armament pesat als voltants de l'edifici.

Segons el capità Alla Kouakou Léon, l'ONUCI i les Forces Republicanes de Costa d'Ivori (FRCI), lleials a Ouattara, van rebutjar l'atac, i va precisar que no hi havia cap víctima en el seu bàndol a conseqüència dels trets.

El portaveu de l'ONUCI, Hamadoun Touré, va oferir la mateixa versió que Soro, i va puntualitzar que els seus militars havien "ignorat deliberadament la residència de Gbagbo" entre els seus objectius.

Mentrestant, Gbagbo segueix atrinxerat a la residència presidencial de Cocody, des d'on va fer una crida a la resistència als seus seguidors.

El subsecretari general de l'ONU per les operacions de pau, Alain LeRoy, va alertar divendres sobre l'estratègia de Gbagbo, que va amenaçar amb una negociació aquesta setmana per que les seves forces guanyessin posicions.

L'actual crisi ivoriana va començar després de la segona volta de les eleccions presidencials, el 28 de novembre, quan Gbagbo, president de Costa d'Ivori des de 2000, es va negar a admetre la seva derrota davant Ouattara i cedir-li el poder, tot i la forta pressió internacional perquè evacuï la Presidència.