Saif al Islam Gaddafi, el fill del dirigent libi Moammar al-Gaddafi que s'ha convertit en portaveu del règim en les últimes setmanes, ha subratllat aquest dimarts que seria "inacceptable" que hi hagués una intervenció militar internacional contra el seu país però ha assegurat que si això passés estan preparats i no tenen por.

"L'ús de la força contra Líbia no és acceptable, no hi ha cap raó", ha assenyalat en declaracions a la cadena britànica Sky News, subratllant que si finalment la comunitat internacional opta per aquesta via llavors l'únic que es pot dir és "benvinguts, estem preparats i no tenim por".

Pel que fa a la possibilitat que s'imposi una zona d'exclusió aèria sobre Líbia, que el primer ministre britànic, David Cameron, està promovent, el fill de Gaddafi ha subratllat que el seu país ja ha hagut d'enfrontar-se en el passat al Consell de Seguretat de l'ONU, el Regne Unit o els Estats Units, així com un embargament i un altre tipus de mesures coercitives.

"Tenim experiència, estem units i no tenim por", ha insistit, assegurant que "si ens ataquen estem preparats i no escaparem". Segons la seva opinió, "ara és el moment de la pau i els negocis".