La vaga convocada per sis sindicats contra la reforma de les jubilacions del govern francès ha provocat pertorbacions en el transport ferroviari i aeri des de primera hora d'aquest dimecres. Segons informa la SNCF, la societat ferroviària francesa, els trens Ellipsos que connecten París i Barcelona, també els nocturns, s'han suspès. Només es preveuen un 50% dels Trens d'Alta Velocitat (TGV) des de París, dos terceres parts dels que no passen per la capital i la meitat de les línies internacionals. Davant la vaga de controladors aeris, la Direcció General de l'Aviació Civil (DGAC) ha demanat a les companyies que operen als aeroports de París que redueixin el 15% dels vols.

La jornada de vaga es segueix en tots els sectors, principalment transport, escoles, servei de correus, el sector elèctric, mitjans de comunicació públics i empreses privades.

La vaga i les manifestacions convocades a les principals ciutats franceses pretenen afegir pressió contra el projecte de reforma del sistema de pensions que fa uns dies va presentar el govern de Nicolas Sarkozy.

Un dels punts polèmics d'aquesta reforma, que busca reduir el dèficit del sistema de pensions, és el retard de l'edat de jubilació dels 60 actual als 62 anys. Ni els sindicats ni l'oposició socialista estan d'acord en modificar l'edat de jubilació que va propugnar el president François Mitterrand.

Una enquesta del diari 'Le Figaro' publicada el dimecres senyala, però, que el 58% dels francesos accepten la jubilació als 62 anys.