Una cinquantena de pares i alumnes de l'escola de Montjuïc de Girona es van manifestar ahir per reclamar que l'autobús públic faci parada directa a l'institut Narcís Xifra, que és el que els toca per zona. Asseguren que el servei actual que ofereix el Consell Comarcal costa 1,5 euros per viatge, mentre que la resta d'alumnes de la ciutat poden anar a classe amb les línies regulars (pagant un bitllet de 40 cèntims). A més, en cas que vulguin agafar l'autobús de línia per estalviar-se diners, els adolescents es veuen obligats a fer transbord (perquè la línia que baixa de Montjuïc no arriba a l'institut) i fer un viatge de tres quarts d'hora per un trajecte que, en cotxe, no supera els deu minuts. Els pares asseguren que l'Ajuntament els havia promès una solució, però que a dia d'avui no s'ha mogut res. Per això, i perquè també diuen que el consistori tracta el barri com si fos «de segona», ja asseguren que la protesta d'ahir no serà l'única.

Els veïns asseguren sentir-se «discriminats». Critiquen que fa anys que els diferents equips de govern els ignoren i que són el barri «amb menys serveis», perquè no tenen ni centre cívic ni biblioteca (han d'anar a la del Pont Major) i el local de l'associació de veïns és «clarament insuficient». Per això, han començat una recollida de signatures i han engegat un seguit de protestes per fer visibles les mancances. Ahir van començar pel transport escolar. La protesta va recórrer el barri a peu per reclamar una línia directa d'autobús públic que els porti fins a l'institut Narcís Xifra. Feien sonar xiulets i portaven pancartes on es podia llegir «No volem ser un barri de segona» o «Volem arribar als serveis en bus».

Ara, per arribar a l'IES Narcís Xifra, els adolescents han de fer transbord entre dues línies (la 1 i la 6) i això els suposa haver de destinar fins a tres quarts d'hora per a un trajecte que, si es fa en cotxe, és d'escassament deu minuts. El president de l'AMPA de l'institut, Albert Huguet, va recordar que se'ls «obliga a anar a l'institut Narcís Xifra, però no se'ns posen facilitats perquè els nostres fills hi arribin».

El tinent d'alcalde de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, va dir que l'Ajuntament «entén la postura dels pares», però també afirma que el de Montjuïc «no és un cas aïllat» i que s'ha donat l'opció de tenir una línia directa fins a l'institut (que és la que opera el Consell Comarcal).

«Tot això s'ha d'anar valorant, però la nostra idea és buscar solucions que satisfacin les famílies», explica. Aquestes línies estan pensades per a la mobilitat de l'àrea urbana i no per al transport escolar, que es fa des del Consell Comarcal», va precisar. Alcalà va recordar que el nou servei va començar a funcionar l'any passat i que s'està «treballant» per veure com encaixar les freqüències de les línies 1 i 6, per evitar que els estudiants hagin d'esperar massa per fer el transbordament entre una i l'altra.