El ple municipal de Salt va desestimar, ahir a la tarda, la moció de Ciutadans (Cs) que demanava retirar els llaços grocs i les pancartes que reclamen la llibertat dels polítics i líders independentistes presos o que són a l'estranger que hi ha a l'Ajuntament i en equipaments municipals. La proposta de Cs va obtenir el suport dels dos regidors de Plataforma per Catalunya (PxC) i del PSC, mentre que Francisco Honrado (CiU) es va abstenir i els altres dos regidors de CiU, i tots els d'ERC, la CUP i els tres edils no adscrits i militants del PDeCAT hi van votar en contra.

La moció demanava «respectar i fer respectar la neutralitat institucional en els edificis públics, els espais públics i el mobiliari urbà del municipi», així com «retirar o fer retirar qualsevol pancarta o símbol partidista» en els mateixos llocs, vetllar per «la convivència entre el conjunt de la seva ciutadania» i que si la neuralitat no es compleix s'imposin «les mesures sancionadores i coercitives necessàries».

Des de l'equip de govern (ERC i CUP) com també des del PDeCAT i CiU es va recordar que els llaços grocs no són violents i no han «fet mal a ningú», i que reivindicar la «llibertat dels presos» en una pancarta és reivindicar els «drets humans» vulnerats.

Des del PSC, Joan Martín va recordar els atacs a la seu del seu partit i va fer una crida a l'equip de govern a «generar un clima de respecte». El regidor de Ciutadans, Atilano González, va insistir que caldria «retirar una pancarta partidista d'una balconada que és de tots».