Ahir va començar a Girona el rodatge de la sèrie coreana Recuerdos de la Alhambra, que es podrà veure arreu del món a través de la plataforma Netflix. Segons ha explicat la productora, la sèrie narra les aventures d´un grup de joves coreans que visita la ciutat andalusa a la recerca d´aventures. Ahir es van començar a gravar les primeres escenes al Pont de Pedra i la Rambla, fet que va generar curiositat per part de veïns i turistes. L´equip de producció, però, va procurar que no es poguessin prendre imatges dels actors ni del rodatge de les escenes, amb l´objectiu de mantenir el màxim de secretisme.

El rodatge s´allargarà fins aquest divendres, 22 de juny. Fins a la ciutat s´ha traslladat un equip tècnic format per 160 persones, entre les quals hi ha mig centenar d´«extres» gironins que van participar en un càsting el passat mes de maig on es demanaven «homes i dones d´entre 16 i 60 anys». Al llarg d´aquesta setmana, mentre duri el rodatge, hi haurà afectacions a la circulació al Barri Vell. Per exemple, una part de l´aparcament de la Copa està reservat al camp base de l´equip de rodatge. A més, s´aniran fent talls de circulació de vehicles i vianants al Pont de Pedra, el carrer Nou del Teatre, la pujada del Rei Martí, la pujada de Sant Feliu i el carrer de les Ballesteries.

Recuerdos de la Alhambra està dirigida per Ahn Gil-Ho i protagonitzada per alguns dels actors i actrius coreans més populars del moment. Aquesta no és la primera vegada que la ciutat de Girona acull el rodatge d´una sèrie coreana. El setembre de 2016 s´hi va enregistar bona part de The Legend of the blue sea, que va donar a conèixer Girona en el mercat coreà.

En el seu moment, l´alcaldessa, Marta Madrenas, va celebrar que es reconegui la ciutat com un «espai idoni» per a produccions d´aquest tipus, i va considerar que aquest nou rodatge tindrà una repercussió similar a la que va tenir en el seu moment Joc de trons, no tant per l´augment de visitants sinó pel prestigi que atorga.