El govern de Girona ha decidit aparcar, almenys temporalment, la proposta de fer dur als treballadors de Girona + Neta una placa amb un número identificatiu. Després que tant els treballadors com tots els grups de l'oposició aprovessin en el ple de dilluns una moció de rebuig a la proposta, el govern (CiU) ha decidit que no es tracta d'una qüestió urgent i per això ha decidit aparcar-la durant uns mesos. Tot i això, el regidor de Sostenibilitat, Eduard Berloso, va explicar que es reserven la possibilitat de tornar-ne a parlar d'aquí a uns mesos si ho consideren necessari. Berloso es va reunir ahir amb representants de Comissions Obreres i de la plantilla en una reunió que ja estava programada i de la qual les dues parts van sortir satisfetes. A banda de deixar en suspens la proposta de les plaques identificatives, també es va parlar de com s'incorporaran els quatre nous treballadors que tindrà la plantilla.

En el ple de dilluns, Berloso va defensar que la proposta de fer portar plaques identificatives als treballadors de Girona + Neta no responia a la voluntat de criminalitzar-los, sinó poder dur un millor control de la tasca que realitza l'empresa adjudicatària del servei de neteja. Aquesta mesura, però, no va agradar gens als treballadors, que ja s'havien mostrat en contra de l'anterior proposta de fer-los dur un GPS per controlar que feien correctament les seves rutes. Per això, en el ple de dilluns, l'oposició (ERC, CUP, PSC, Cs i PP) va aprovar una moció defensada pels treballadors on demanaven la retirada de la mesura. Els operaris creuen que si la ciutat no està més neta no és perquè ells no facin bé la seva feina, sinó per problemes organitzatius i de manca de plantilla.

Malgrat que les mocions no són d'obligat compliment, el govern ha decidit, de moment, aparcar la mesura. Segons va explicar Berloso, han decidit que no es tracta d'una qüestió urgent i de moment l'han tret de sobre la taula, tot i que no descarten que se'n pugui parlar més endavant amb tranquil·litat. El president del comitè d'empresa, José Rodríguez, va afirmar que estan contents amb la decisió, tot i que es va mostrar a l'expectativa per si el govern els apareix amb una altra «sorpresa». Les dues parts també van acordar que Girona + Neta presenti una proposta per a la incorporació dels quatre nous treballadors.