Una creu blanca de grans dimensions i una base groga. És un dels muntatges que formen part de Temps de Flors. Està situat a la Gran Via de Jaume I, al costat dels Tòtems de la Dignitat.

La creu té les cares dels líders independentistes catalans que estan a la presó i la dels que estan a diferents països europeus.

El projecte es titula "Processó per la Llibertat" i els autors són Gerard Fernández, Josep Maria Sánchez, Lourdes Casademont, Quim Vilanova i Pep Pladeveya.

Mentrestant, el PP ja ha demanat la retirada de l'obra. La portaveu Concepció Veray, ha apuntat que "a només dos dies de la inauguració de Temps de Flors veiem com Madrenas es va dedicant a ´pintar´ la ciutat de color groc i a col·locar insígnies independentistes per tots els racons"

En aquest sentit, lamenta que "amb aquestes accions, l´alcaldessa està asfixiant la ciutat, l´ambient està cada dia més enrarit i milers de gironins se senten incòmodes i pressionats a la seva pròpia ciutat, i veuen com se´ls falta el respecte reiteradament amb la col·locació de tots aquests elements de part"