Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves a Girona per arrencar les cadenes d'or del coll a tres dones a qui van abordar de forma violenta. Els detinguts són dos nois de 23 i 19 anys, un veí de Salt i l'altre de Girona. El primer ha quedat acusat com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb violència. El segon com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb violència i un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat. Aquest últim ha acabat ingressant a presó.

Tot va començar quan els Mossos van obrir una investigació arran de tres robatoris violents a dones amb un mateix modus operandi i horari. Els dos primers van produir-se el 20 d'abril. El primer va passar a la cantonada del carrer Bassegoda amb passeig d'Olot, quan una dona que parlava per telèfon va ser abordada per dos joves. Un d'ells li va estirar amb molta violència una cadena d'or que duia penjada al coll i van fugir corrents. El segon cas va passar mentre una altra dona anava pel carrer Mare de Déu de la Salut. Dos joves se li van acostar amb el pretext de preguntar una adreça. Seguidament, un la va agafar pel braç i l'altre li va estirar la cadena del coll, cosa que li va causar erosions i estripar la camisa.

El tercer robatori va ser el 3 de maig a Can Gibert del Pla. Una dona que passejava el nadó en un cotxet va ser assaltada pel darrere per un jove que li va estirar el jersei i la va fer caure. De la forta estrebada el cotxet es va tombar i el nen també va caure. Li va estirar la cadena del coll i va fugir. La dona va patir lesions al coll i al genoll, mentre que el nadó no es va fer mal. Els Mossos van aconseguir identificar els dos presumptes lladres i els van detenir aquell mateix dia.

Marihuana al maleter del bus

D'altra banda, la Policia Municipal de Girona va detenir dimecres un noi que portava 3,75 quilos de marihuana al maleter d'un autobús amb destinació a Frankfurt. El van enxampar gràcies a la gossa policia Lola a l'estació d'autobusos de la ciutat.