«Atenció! Previsió de pluges per Temps de Flors. Millor no us apropeu per Girona! Ja vindreu l'any que ve!», comenta un gironí que viu al rovell de l'ou del Barri Vell. «Pluges torrencials segons la meva aplicació», afegeix un amic del gironí avinagrat. Molts residents estan cansats de les aglomeracions que pateixen als carrers del nucli antic aquests dies. Encara però, no és com a Pamplona on molts navarressos decideixen marxar pels Sanfermines. Aquí encara no lloguem els pisos als visitants (pisos turístics a banda), però ja arribarà el dia.

Els homes i dones del temps de TV3 fa dies que posen un núvol amb moltes gotes d'aigua al mapa del temps de Girona per dissabte. També les aplicacions als telèfon mòbils adverteixen de ruixats. Qui escriu en té tres i totes alerten d'aigua per dissabte. Els visitants poden anar preparant paraigües i capalines de Port Aventura o Cap Roig.

I és que de muntatges per observar, aquest any n'hi ha molts. La mostra floral tindrà 203 projectes distribuïts en 157 espais. Els jardins de la Devesa i els jardins del Campaner (pertanyen al Bisbat i estan situats entre els soterranis de la Catedral i el passeig Arqueològic) seran les dues grans novetats d'aquesta edició de Temps de Flors de Girona, que se celebrarà del 12 al 20 de maig. Els jardins del Campaner permetran contemplar des d'una nova perspectiva tot l'entorn, on es podrà divisar l'església de Sant Feliu o els Banys Àrabs i s'obren per primer cop als visitants. L'espai acollirà cinc projectes florals.

L'exposició floral també oferirà la possibilitat de caminar per un itinerari marcat en l'espai adjacent al passeig Arqueològic i el riu Galligants, de 2,4 quilòmetres batejat Pla V, amb V de Verd. Es tracta d'una proposta per ampliar la mirada i abast de Temps de Flors obrint aquest esdeveniment a la natura mitjançant un itinerari artístic. L'objectiu de la ruta és obrir-se a la natura i esponjar el Barri Vell de visitants, que al llarg de la ruta podran veure 10 intervencions artístiques d'art espontani (land art). S'hi combinaran intervencions específiques per l'esdeveniment floral amb les que s'han organitzat en el marc del primer festival Art & Gavarres 2018. La idea és fer que la gent es desplaci i no quedi acumulada tota al Barri Vell. També destacarà la incorporació de la plaça de la Independència al recorregut de Temps de Flors, amb un projecte del Girona FC.